02:09 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στόχος της Fraport Greece είναι η αύξηση των διακινηθέντων επιβατών από 1,3 εκατομμύρια σήμερα σε 2 εκατομμύρια το 2026. Εντός των επόμενων δύο ετών η ολοκλήρωση των έργων.

Τα σχέδια επέκτασης και ανακαίνισης του αεροδρομίου στο νησί της Μυκόνου παρουσίασε η Fraport Greece.

Οι παρεμβάσεις στον κυκλαδίτικο αερολιμένα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021, με τις συνολικές επενδύσεις να φθάνουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ως αποτέλεσμα των προγραμματισμένων έργων, μέσω του αεροδρομίου θα δύναται να διακινούνται δύο εκατομμύρια τουρίστες έως το 2026 (σ.σ. σήμερα διακινούνται 1,3 εκατομμύρια επιβάτες).

Η έκταση του αεροδρομίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα φθάσει από τα 10.000 τ.μ. στα 13.000 τ.μ., με τον αριθμό των γκισέ να αυξάνεται από 14 σε 16 και οι πύλες επιβίβασης να διαμορφώνονται από έξι σε επτά.

Την ίδια ώρα, η αύξηση των σημείων ελέγχου, η διεύρυνση των χώρων ελέγχου και η προσθήκη νέων τεχνολογιών αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιβίβασης.

Επίσης, θα τοποθετηθεί αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης αποσκευών, ενώ θα δημιουργηθούν δυο νέοι χώροι διακεκριμένων επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σύστημα πλοήγησης δίνει λύση στο πρόβλημα ορατότητας του αεροδρομίου Μακεδονία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Fraport Greeece, οι παρεμβάσεις θα πληρούν τις επιταγές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, αλλά και τις προδιαγραφές για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου Μυκόνου ο οποίος συνδυάζει το όραμα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και του ανοιχτού διαλόγου μαζί τους» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ.

Και πρόσθεσε: «Το νέο αεροδρόμιο Μυκόνου το 2021 θα αποτελεί συνώνυμο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει μια σειρά αναβαθμίσεων σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο ενώ τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα. Με την ολοκλήρωσή τους σε δυο χρόνια και συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια- μια πύλη τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου».

Σχετικά:

Η ισχύς εν τη ενώσει: Τζούλια Νόβα και Αλεξάνδρα Παναγιώταρου με φούξια μαγιό στη Μύκονο
Στη Μύκονο η θαλαμηγός των 280 εκατ. ευρώ του εμίρη του Ντουμπάι (βίντεο)
Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Μύκονο για τα «χρυσά» καλαμάρια
Tags:
εγκατάσταση, επιβάτες, τουρισμός, έργα, Fraport, Μύκονος, αεροδρόμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK