10:13 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρωταθλήτρής στη μείωση του δείκτη των αμοιβών αλλά και της απασχόλησης είναι ο τομέας των Κατασκευών και ακολουθεί αυτός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού.

Αύξηση κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2019 ο δείκτης αμοιβών στην πλειονότητα των βασικών τομέων οικονομικής δραστηριότητας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο, υψηλή ήταν η μείωση σε δύο από τους βασικούς τομείς.

Αναλυτικά αύξηση κατέγραψε ο δείκτης κατά 7,4% σε ορυχεία και λατομεία, 5,8% σε Ενημέρωση και επικοινωνία, Μεταποίηση, 5,5% σε Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, 4,1% σε Μεταφορά και αποθήκευση.

Αύξηση 3,8% καταγράφηκε σε Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, 2,1% σε Παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση απόβλητων και δραστηριότητες εξυγίανσης και 0,5% σε διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Διψήφια μείωση του δείκτη καταγράφεται στις Κατασκευές (17%) και 14,6% στην Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση σε: Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (6,4%), Ορυχεία και λατομεία (6,1%), Μεταποίηση (4,1%), Ενημέρωση και επικοινωνία (2,9%) και Μεταφορά και αποθήκευση (1,5%).

Αντίθετα μειώθηκε σε: Κατασκευές (9,5%), Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (7,6%), Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (7,5%), Παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση απόβλητων και δραστηριότητες εξυγίανσης (0,7%) και Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (0,6%).

Tags:
απασχόληση, αμοιβές, Μισθοί, οικονομία, ΕΛΣΤΑΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK