14:58 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες η μείωση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο.

Ο μειωμένος ΦΠΑ παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών των αυξημένων προσφυγικών ροών στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο» αλλά και «στο γεγονός ότι ο μέσος αριθμός των φιλοξενούμενων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των προαναφερόμενων νησιών κατά το χρονικό διάστημα 1.6.2018 έως 31.5.2019 υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί, όπως αυτή προσδιορίζεται από την πράξη σύστασης κάθε Κέντρου».

Η απόφαση, αναλυτικότερα, προβλέπει ότι παρατείνεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών, δηλαδή από 1.7.2019 έως και 31.12.2019, η μείωση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000.

Tags:
ΦΠΑ, μείωση ΦΠΑ, Αιγαίο, νησιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK