21:14 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, η οποία διεξάγεται στην πόλη Οσάκα, της Ιαπωνίας.

Μη αποδεκτή χαρακτήρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάθε προσπάθεια καταστροφής ή μείωσης της επιρροής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

«Πιστεύουμε ότι κάθε προσπάθεια καταστροφής του ΠΟΕ ή μείωσης του ρόλου του, είναι αντιπαραγωγική. Οι BRICS θα πρέπει να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, να επιδιώξουν την πρόοδο της μεταρρύθμισης του ΔΝΤ και να τονώσουν την επιρροή τους ανάμεσα στα κράτη που βρίσκονται σε διαδικασία σχηματισμού της οικονομίας τους, όπως και ανάμεσα στα αναπτυσσόμενα κράτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των χωρών της ομάδας BRICS.

Τόνισε, επιπλέον, την ανάγκη ορισμού ξεκάθαρων κανόνων για τη λειτουργία των πολυεθνικών εταιρειών, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ελπίδα οι BRICS να συνεχίσουν τη συζήτηση για την προστασία των καταναλωτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση στο... πόδι είχαν Πούτιν και Τραμπ λίγο πριν την οικογενειακή φωτογραφία των G20

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα BRICS απαρτίζεται από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Η συνεδρίαση αυτών των χωρών διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου των G20, η οποία λαμβάνει χώρα στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Οι ηγέτες των BRICS, μάλιστα, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, απευθύνοντας έκκληση για την ενίσχυση του ΠΟΕ, την καταπολέμηση του προστατευτισμού, τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και τη διαμόρφωση κοινού μετώπου εναντίον της τρομοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Απολύτως λανθασμένη»: Πούτιν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ

Tags:
συνεδρίαση, Ιαπωνία, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), εμπόριο, BRICS, Ρωσία, Σύνοδος κορυφής G20, G20, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK