08:47 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μπορεί η Ελλάδα να γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εντούτοις εξακολουθεί να είναι η χώρα με τα πιο υψηλά επίπεδα ανεργίας. Στα ύψη και η ανεργία στους νέους, με το 40% να είναι εκτός αγοράς εργασίας.

Τα πρωτεία στην ανεργία, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρεί η Ελλάδα, παρά τη μείωση που σημειώθηκε τον Μάρτιο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, τον Μάρτιο, η ανεργία στην Ελλάδα υποχώρησε στο 18,1% από το 18,4% του προηγούμενου μήνα και το 20,2% που είχε καταγράψει τον Μάρτιο του 2018. 

Σημειωτέον πως η Ελλάδα γνώρισε επίσης τη μεγαλύτερη μείωση στην ανεργία, μεταξύ των χωρών της ΕΕ. 

Ωστόσο, η Ελλάδα διατηρεί τη «θλιβερή πρωτιά» και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 40,4% τον Μάρτιο. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, η ανεργία των νέων έφτασε στοι 5,1% και στην Ολλανδία στο 6,3%.

Μετά από τη χώρα μας, οι χώρες που ακολουθούν με τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι η Ισπανία (13,6%) και η Ιταλία (9,9%), με βάση τα στοιχεία της Eusrostat για τον Μάιο, οι οποίες σημειώνουν υψηλά ποσοστά και στην ανεργία των νέων, με 31,7% και 30,5% αντίστοιχα. 

Την ίδια ώρα, στην Τσεχία η ανεργία αγγίζει το 2,2%, στη Γερμανία το 3,1% και στην Ολλανδία το 3,3%, με τις συγκεκριμένες χώρες να διαθέτουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας. 

Στο σύνολο της ΕΕ, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 6,3% τον Μάιο και στην Ευρωζώνη στο 7,5%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008. 

Tags:
Eurostat, απασχόληση, Ελλάδα, άνεργοι, Ανεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK