21:20 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σημαντικές μειώσεις κατέγραψαν τα 10ετή ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας με τους αναλυτές να διαβλέπουν διάθεση για περισσότερο ρίσκο από τους επενδυτές.

Πτώση πάνω από 10 μονάδες βάσης σημείωνε το μεσημέρι της Δευτέρας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινούμενο σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ 2,352%.

Σημαντική υποχώρηση σημειώθηκε στις αποδόσεις και των ιταλικών 10ετών ομολόγων, κατά οχτώ μονάδες βάσης, στο 2%, και κινήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.

Εκτιμάται ότι μείωση των αποδόσεων είναι αποτέλεσμα των ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων σε συνδυασμό με τη συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων που ενίσχυσαν τη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού με μεγαλύτερο ρίσκο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Επίσης σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι αποδόσεις για τα πορτογαλικά 10ετή ομόλογο, με πτώση 1,4 μονάδων βάσης, στο 0,464%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προειδοποιεί η ΤτΕ: Κίνδυνος από τις φοροελαφρύνσεις, υστέρηση στο «μέτωπο» των πλεονασμάτων

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα επιτόκια της Mizuho «η πιο έντονη διάθεση για κίνδυνο παγκοσμίως και οι ισχυρές επιδόσεις στις βασικές αγορές ομολόγων σημαίνουν ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές αναλαμβάνουν πιστωτικό κίνδυνο και αυτό σημαίνει την αγορά ιταλικών και ελληνικών ομολόγων».

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Κοντά σε νέο ιστορικό χαμηλό το κόστος δανεισμού - Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του υπεύθυνου για τη στρατηγική επιτοκίων της Commerzbank που διαπιστώνει ότι Ελλάδα και η Ιταλία μειώνουν περισσότερο (τα spread).

Tags:
επενδυτές, αγορές, Ιταλία, οικονομία, ομόλογο, Ομόλογα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK