02:48 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί περαιτέρω, την ώρα που οι αποδόσεις στο σύνολο της Ευρωζώνης αγγίζουν χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ.

Κοντά στο 2% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς γνωρίζει νέα πτώση, εν αναμομή των εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί κατά 3,73%, φτάνοντας στο 2,118%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου σημειώνει πτώσης 8,5% στο 1,12%.

Άλλωστε, το σύνολο των ονολόγων στην Ευρωζώνη σημειώνουν σήμερα ράλι, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά, καθώς η επιλογή της Κριστίν Λαγκάρντ από τους ηγέτες της ΕΕ για τη θέση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έστειλε το μήνυμα στις αγορές ότι η υποστηρικτική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει. 

Σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ διαμορφώνονται οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία και στην Αυστρία, ενώ στην Ιταλία η απόδοση του δεκαετούς τίτλου άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών. 

Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,8% στις 881,43 μονάδες, με τις τράπεζες να κινούνται σε θετικό έδαφος, στο +1,18%. 

Tags:
εκλογές 2019, εκλογές, αγορές, επενδυτές, Ομόλογα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK