01:17 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Δεν χρειάζεται πλέον η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως «η Κομισιόν κατέληξε ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σχετικά με το χρέος της Ιταλίας δεν είναι πλέον δικαιολογημένη σε αυτό το στάδιο».

Η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία σχετικά με το υψηλό χρέος δεν είναι πλέον αναγκαία δήλωσε ο επίτροπος για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Κομισιόν κατέληξε ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σχετικά με το χρέος της Ιταλίας δεν είναι πλέον δικαιολογημένη σε αυτό το στάδιο» ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Θα χρειαστεί επίσης να εκτιμήσουμε πολύ προσεκτικά το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2020, που πρέπει να μας αποσταλεί έως τις 15 Οκτωβρίου» πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπέρανε στις αρχές Ιουνίου ότι η Ιταλία είχε παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ λόγω του αυξανόμενου δημόσιου χρέους της και ενέκρινε την πειθαρχική διαδικασία που αναγκάζει ένα μέλος της ΕΕ να προσαρμόσει το χρέος του σύμφωνα με τους κανονισμούς της ή να δεχτεί «ποινές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαλβίνι: Θα παραιτηθώ αν η ΕΕ δεν με αφήσει να κόψω τους φόρους

Πάντως προ ημερών ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ρώμη θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το συνεχώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου κατά την καθιερωμένη εξαμηνιαία έκθεση για την πορεία της ιταλικής οικονομίας η Κομισιόν είχε διαπιστώσει παραβίαση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων και είχε προτείνει την έναρξη της «πειθαρχικής διαδικασίας».

Tags:
οικονομία, Χρέος, Ιταλία, Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK