ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα στοιχεία εκλάπησαν από την ιστοσελίδα και την ειδική εφαρμογή της British Airways, και αφορούν περίπου 380.000 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Η εταιρεία θα ασκήσει έφεση κατά του προστίμου.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών  επέβαλε πρόστιμο 189 εκατομμυρίων λιρών στην British Airways με βάση τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων 380.000 πελατών, ύστερα από κυβερνοεπίθεση.

Ο επικεφαλής της British Airways Άλεξ Κρουζ δήλωσε πως η εταιρεία «εξεπλάγη και απογοητεύτηκε» από την απόφαση. 

«Η British Airways έδρασε γρήγορα ενάντια σε μία εγκληματική πράξη που είχε στόχο την υποκλοπή δεδομένων πελατών. Δεν έχουμε βρει ενδείξεις για απάτες ή δόλιες ενέργειες σε λογαριασμούς που σχετίζονται με την κλοπή. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση που τους προκάλεσε το συμβάν», συμπλήρωσε ο Κρουζ.

Η εταιρία θα ασκήσει έφεση κατά του προστίμου, το οποίο ενδέχεται να κοστίσει σχεδόν το 1,5% του κύκλου των εργασιών της εταιρείας για το τρέχον έτος.

ΊΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Υποκλοπή οικονομικών στοιχείων πελατών της British Airways

Η εταιρεία ενημέρωσε την αστυνομία 16 ημέρες μετά την επίθεση από τους χάκερς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δράστες έκλεψαν δεδομένα από τους πελάτες που περιελάμβαναν τραπεζικούς λογαριασμούς, email, αριθμούς καρτών, ακόμα και κωδικούς ασφαλείας.

 

 

Tags:
προσωπικά δεδομένα, κυβερνοεπίθεση, πρόστιμο, British Airways
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK