18:33 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 10
Βρείτε μας

Για «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μιλά αξιωματούχος της Ευρωζώνης, καθώς το Eurogroup συνεδριάζει με θέμα την Ελλάδα, λίγο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το μήνυμα ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αποτελεί «μέρος της συμφωνίας του 2018», αποστέλλουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, στον απόηχο της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. 

«Το 3,5% είναι μέρος της συμφωνίας του 2018», επεσήμανε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη του σημερινού Eurogroup που συνεδριάζει με την Ελλάδα στην «κορυφή» της ατζέντας του.

Ο ίδιος, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, αφού δεν έχει καν διαμορφωθεί. «Αυτά θα συζητηθούν τον Σεπτέμβριο στο άτυπο Eurogroup στο Ελσίνκι», είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά το Eurogroup, ο συγκεκριμένος παράγοντας σημείωσε ότι η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών που θα συζητηθεί σήμερα, παρουσιάζει «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς και «ανατροπή ορισμένων μεταρρυθμίσεων» που θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου 3,5%, σχολιάζοντας ότι αυτές οι πολιτικές είναι «στη λάθος κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, είπε: «Θα συζητήσουμε την Ελλάδα στη βάση της έκθεσης της Επιτροπής».

«Θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι δεδομένης της αλλαγής της κυβέρνησης, «θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα σύντομα».

H τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα αποτελεί το πρώτο θέμα του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα θέσουν στο τραπέζι τα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup τη Δευτέρα: Μήνυμα στην Ελλάδα στέλνουν οι Βρυξέλλες μετά τις εκλογές

Αν και η συνεδρίαση του Eurogroup πραγματοποιείται μόλις λίγες ώρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, αποφασίστηκε η Ελλάδα να βρεθεί στη σημερινή ατζέντα, προκειμένου οι Βρυξέλλες να αποστείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, το οποίο θα έχει να κάνει με την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Μάριο Σεντένο, Eurogroup, βουλευτικές εκλογές 2019, βουλευτικές εκλογές, εθνικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, ελληνική οικονομία, οικονομία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK