06:58 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο οίκος DBRS προχωράει σε μία αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και των προκλήσεων που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θετικά αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα για το αξιόχρεο της χώρας ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS.

Ο οίκος θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

«Το αποτέλεσμα αυτό δίνει στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρή εντολή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει την ατζέντα πολιτικής του. Με την κυβέρνηση της ΝΔ, o DBRS αναμένει ευρεία συνέχεια της πολιτικής και μία στενή συνεργασία με τους θεσμούς της ΕΕ», επισημαίνει ακόμη.

Ο οίκος αναμένει ότι με την εκλογή της ΝΔ, η μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην Ελλάδα θα επιταχυνθεί, αλλά και ότι θα συνεχισθεί η στενή συνεργασία με θεσμούς της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ: Οι νέοι υπουργοί

«Ωστόσο, η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με παράλληλη υιοθέτηση περισσότερο αναπτυξιακών πολιτικών, είναι πιθανόν να αποτελέσει πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση», παρατηρεί.

Άλλωστε, ο οίκος τονίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, όπως: Τα υψηλά επίπεσα των «κόκκινων δανείων», τα υψηλό χρέος, καθώς και η επίτευξη των ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% έως το 2022.

Εντούτοις, ο οίκος εκφράζει την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις προς τους θεσμούς της ΕΕ. 

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Νέα Δημοκρατία, βουλευτικές εκλογές 2019, βουλευτικές εκλογές, εθνικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, Ελλάδα, DBRS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK