15:41 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις οκτώ προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέγραψε ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Η εφαρμογή σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως σημείωσε ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης που έκανε ιδιαίτερη μνεία στις Σκουριές και το Ελληνικό.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός έκανε λόγο για εμβληματικές επενδύσεις αναφερόμενος σε Ελληνικό και Σκουριές τονίζοντας ότι «ζητήματα όπως αυτά της χωροταξίας, των χρήσεων γης και των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, παρότι ιδιαιτέρως τεχνικά, είναι κομβικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και στην προσέλκυση επενδύσεων».

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Κωστής Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ στις προτεραιότητες ανήκουν ακόμα:

  • Ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών.
  • Ολοκλήρωση όλων των διεθνών πρότζεκτ για υποδομές φυσικού αερίου, με γνώμονα μια πολιτική πολλαπλών πηγών και οδεύσεων για τους αγωγούς.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και έρευνες σε νέα οικόπεδα για προσέλκυση διεθνών παικτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές και στην εξοικονόμηση ενέργειας με πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ' οίκον» που θα στηριχθεί και θα διευρυνθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι υποσχέσεις που έχει δώσει ο Μητσοτάκης - Τι πρέπει να εφαρμόσουν οι νέοι υπουργοί της ΝΔ

Έκανε λόγο για χωροταξική πολιτική που θα βάλει τέλος στην άναρχη δόμηση και αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ξεκάθαρων χρήσεων γης, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές και ολοκλήρωση του Κτηματολογίου για το οποίο όπως σημείωσε ο υπουργός αυτό που συμβαίνει αποτελεί εθνική ντροπή.

Σε ό,τι αφορά τα δάση αναφέρθηκε σε οργανωμένα σχέδια για την αναβάθμιση της προστασίας τους.

Στις προτεραιότητες ανήκει και η εφαρμογή καλών ευρωπαϊκών πρακτικών στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.

Tags:
Κυβέρνηση, ΔΕΗ, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK