02:38 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μετεκλογική βουτιά άνω του 6% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι επενδυτές αποκωδικοποιούν το μήνυμα του Eurogroup, λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Μεγάλες χαμένες οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Ισχυρές απώλειες της τάξης άνω του 4% εμφάνισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στη μετεκλογική πτώση, η οποία - πλέον - υπερβαίνει τις έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Σήμερα, συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4,28% και διαμορφώθηκε στις 840,58 μονάδες, με τις τράπεζες να αποτελούν τους «μεγάλους χαμένους» της ημέρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Attica Bank διολίσθησε κατά 18,52%, ενώ της Πειραιώς κατά 10,30%. Οι απώλειες για τις υπόλοιπες τρεις τράπεζες (Alpha, Εθνική, Eurobank) κυμάνθηκαν μεταξύ 4,58% και 7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο μήνυμα του Eurogroup στη νέα κυβέρνηση

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 6% παρουσίασαν οι μετοχές των Lamda Development, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, ενώ πέριξ του 5% διαμορφώθηκε η κάμψη για τις μετοχές των Fourlis, Σαράντης, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών, 99 υποχώρησαν, 10 έμειναν αμετάβλητες και 20 ενισχύθηκαν, με τον συνολικό τζίρο των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι σημερινές απώλειες φέρεται να αποδίδονται στο αυστηρό μήνυμα του Eurogroup για την τήρηση του στόχου επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χατζηδάκης: Η διάσωση της ΔΕΗ στις οκτώ προτεραιότητες

Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις φοροελαφρύνσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ έστειλαν σαφές νεύμα για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,84%, με τις μετοχές των τραπεζών να παρουσιάζουν και πάλι τις υψηλότερες απώλειες.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)

Σχετικά:

Σε πτωτική τροχιά το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες, στο επίκεντρο η ΔΕΗ μετά τη χθεσινή βουτιά
Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο: Κλείσιμο σε κόκκινο έδαφος, βουτιά 6% για τις τράπεζες
Tags:
βουλευτικές εκλογές 2019, βουλευτικές εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, αναλυτές, επενδυτές, ελληνική οικονομία, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών, Χρηματιστήριο Αθηνών, Eurogroup, Eurogroup
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK