12:18 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έστειλε μήνυμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Υπέρ της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα τάχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Πιστεύω ότι ο στόχος του 3,5% έως το 2022 είναι αρνητικός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους δανειστές» υποστήριξε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Τόνισε, επομένως, ότι η μείωση των στόχων είναι «win-win» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετεκλογική βουτιά άνω του 6% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

«Η προσοχή θα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη και τη μείωση των επιτοκίων, όχι στα πλεονάσματα του προϋπολογισμού» έσπευσε να προσθέσει.

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους.

«Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη και επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις» σημείωσε με νόημα.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, στους εναπομείναντες κεφαλαιακούς περιορισμούς, οι οποίοι αφορούν τις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό. «Πιστεύω ότι θα αρθούν πλήρως εντός των επόμενων έξι μηνών» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο μήνυμα του Eurogroup στη νέα κυβέρνηση

Σχετικά:

Στουρνάρας: Προς πλήρη άρση των capital controls φέτος
Τσακαλώτος: Αν κερδίσει η ΝΔ ο Στουρνάρας θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα
Tags:
ελληνική οικονομία, Πρωτογενές πλεόνασμα, Πλεόνασμα, ελληνικό χρέος, Χρέος, ιδιωτικοποιήσεις, Μεταρρυθμίσεις, Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK