ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κοντά στα επίπεδα των 860 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα, καθώς οι αγοραστές κερδίζουν έδαφος έναντι των πωλητών, μετά από τις μαζικές ρευστοποιήσεις που κατεγράφησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στο ταμπλό.

Ράλι άνω του 2% γνωρίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τις δύο ημέρες πτώσης που σημειώθηκε μετεκλογικά στο ταμπλό. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,2% στις 858,96 μονάδες, ανακάμπτοντας από τη διήμερη «βουτιά», καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αποτιμούν θετικά την πρώτη εικόνα της νέας κυβέρνησης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο: Κλείσιμο σε κόκκινο έδαφος, βουτιά 6% για τις τράπεζες

Οι τράπεζες κινούνται επίσης σε θετικό έδαφος, γνωρίζοντας κέρδη άνω του 4%, έπειτα από τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες. 

Αυτά, καθώς χθες το Χρηματιστήριο έπεσε κατά 4,28% και τη Δευτέρα, στον απόηχο των εθνικών εκλογών, υποχώρησε κατά 1,84%, αφού από τη μία οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση των κερδών τους από το προεκλογικό «άλμα», και από την άλλη το πρώτο μήνυμα των Βρυξελλών στη νέα κυβέρνηση για τήρηση των δεσμεύσεων, «καλλιέργησαν» επιφυλακτικότητα στην αγορά. 

Και σήμερα, άλλωστε, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί διεμήνυσε πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοσκοβισί: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν προχώρησε σε οριακή αναθεώρηση προς τα κάτω της εκτίμησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί σε 2,1% το 2019. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Κομισιόν: Εύθραυστη η ελληνική ανάκαμψη - Στο 2,1% η ανάπτυξη φέτος

Tags:
τράπεζες, επενδυτές, Μετοχές, αγορές, Χρηματιστήριο Αθηνών, χρηματιστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK