21:49 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Αναπαράσταση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό από τη Lamda Development

Τεχνικός σύμβουλος για την επένδυση στο Ελληνικός ο πρόεδρος του ΤΕΕ

© Φωτογραφία: lamdadev.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου.

Ρόλο τεχνικού συμβούλου για την επένδυση στο Ελληνικό αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, κατόπιν συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να επιταχύνει τον ρυθμό προόδου της επένδυσης της Lamda Development στον πρώην αερολιμένα Αθηνών.

Στη συνάντηση παρέστη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης για Ελληνικό: Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει το έργο να προχωρήσει και θα προχωρήσει

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά το τέλος των επαφών, επανέλαβε ότι «η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει άμεσα».

«Θέλουμε να δώσουμε με το σημαντικό αυτό έργο, ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην Ελλάδα γίνονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Προχωρούμε με συγκεκριμένες κινήσεις στην επίλυση όλων των προβλημάτων» έσπευσε να προσθέσει.

Και συμπλήρωσε: «Στην προσπάθεια αυτή, είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά απαραίτητη η συμμετοχή του ΤΕΕ και του κ. Στασινού, προκειμένου οι επιλογές που θα γίνουν να έχουν και την κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση»

Δεσμεύτηκε δε, ότι «η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς διότι οι στόχοι για την ανάπτυξη της χώρας πιστεύουμε ότι είναι κοινοί και οφείλουμε να ενώσουμε σε αυτόν τον αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: Επιταχύνονται οι διαδικασίες στο Ελληνικό

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινός υποστήριξε ότι «προσπαθούμε με συνέπεια να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια, κάθε κυβέρνησης, που συμβάλλει στην πραγματική ανάπτυξη, δημιουργεί δουλειές και εισόδημα».

«Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα σύνθετο τεχνικό σχέδιο που οφείλουμε να προωθήσουμε με τεχνική επάρκεια και επιστημονική πληρότητα. Για μια ανάπλαση που έχει αργήσει πολύ, με περιβαλλοντικό όφελος για όλη την Αττική» κατέληξε.  

Σχετικά:

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει το έργο να προχωρήσει και θα προχωρήσει
Tags:
Lamda Development, σύμβουλος, τεχνικός, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανάπτυξη, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στασινός, επένδυση, Ελληνικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK