03:50 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με μία αιχμή για την προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Πλήρη απάλειψη των capital controls θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην κυβέρνηση όπως έκανε γνωστό ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας, ενώ τόνισε ότι φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος θα εισηγηθεί την κυβέρνηση την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν, θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία χρησιμότητα».

«Πέρασαν περίπου τρία χρόνια για να έρθω στο Μαξίμου» ήταν η πρώτη του αναφορά ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Επανέλαβε τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για δημοσιονομικό κενό που θα υπάρξει φέτος, «τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία» όπως διευκρίνισε, ενώ πρόσθεσε ότι ο δημοσιονομικός χώρος είναι απαραίτητος για τις μεταρρυθμίσεις.

Ανέφερε ότι η κυρίως συζήτηση έγινε για τα κόκκινα δάνεια. «Υπάρχουν δύο λύσεις. Η κυβέρνηση θέλει να προωθηθούν και οι δύο λύσεις και η ίδια θα επιλέξει την χρονική συνέχεια» σημείωσε.

Για το τραπεζικό σύστημα τόνισε ότι «χρειαζόμαστε και άλλες λύσεις και όλα τα όπλα που είναι στο τραπέζι. Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει όλες οι εφικτές λύσεις να εφαρμοστούν».

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο πλευρές κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι «οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της».

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

 

Σχετικά:

Κάτω του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 προειδοποιεί ο Στουρνάρας
Στουρνάρας: Προς πλήρη άρση των capital controls φέτος
Στουρνάρας: «Win-win» η μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα
Τσακαλώτος: Αν κερδίσει η ΝΔ ο Στουρνάρας θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα
Tags:
τράπεζες, οικονομία, Μέγαρο Μαξίμου, κόκκινα δάνεια, Τράπεζα της Ελλάδος, capital controls, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK