09:28 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές ή μέσα Αυγούστου, αρά θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό, θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Αρχές ή μέσα Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή, θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων, οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές ή μέσα Αυγούστου, αρά θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό, θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο του και θα είναι το τρίτο της κυβέρνησης μετά το φορολογικό, θα περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αφορούν «την επιτάχυνση των δανειοδοτήσεων, τη διαδικασία για το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για να βγαίνει η έγγραφη στο μητρώο αμέσως, να μην ταλαιπωρείται καμία επιχείρηση, να φύγει η γραφειοκρατία από τη μέση».

Πρόσθεσε ότι «ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μονό οι μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι μόνο το Ελληνικό ή ο Χρυσός, είναι και η μικρομεσαία επιχείρηση ο ελεύθερος επαγγελματίας».

​Υπενθυμίζεται ότι, σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γιώργο Ζαββό, θα έχει στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά:

Γεωργιάδης: Επιταχύνονται οι διαδικασίες στο Ελληνικό
Γεωργιάδης για Ελληνικό: Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει το έργο να προχωρήσει και θα προχωρήσει
Tags:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομοσχέδιο, επένδυση, οικονομία, Ελληνικό, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK