15:00 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με ζοφερά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Τι είπε για ιδιωτικοποιηση και τιμολόγια.

Την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ περιέγραψε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης σημειώνοντας ενδεικτικά ότι «οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε».

Συνέχισε με τα ίδια μελανά χρώματα αναφέροντας ότι «παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» και προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα».

Τόνισε ότι έτσι όπως είναι η εταιρεία δεν μπορεί να πάει για ιδιωτικοποίηση διερωτώμενος χαρακτηριστικά «ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ‘’καλημέρα’’;».

Σημείωσε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι η αύξηση τιμολογίων. Σύμφωνα με τον υπουργό «μού ειπώθηκε ότι η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».

Ως βασική αστοχία στην πολιτική που ακολουθήθηκε σε σχέση με την εταιρεία ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τη συμφωνία της τότε κυβέρνησης «με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος». «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε. 

Σχετικά:

Η επιστολή του Μανώλη Παναγιωτάκη στους εργαζομένους της ΔΕΗ: Τι λέει για την παραίτησή του
Χατζηδάκης: Πιεστικό το πρόβλημα της ΔΕΗ, επιδιώκουμε σχέδιο σωτηρίας
Tags:
ηλεκτρισμός, Υπουργείο Περιβάλλοντος, ιδιωτικοποίηση, ΔΕΗ, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK