04:02 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Κλάους Ρέγκλινγκ θα δει αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναμένεται να ξεδιπλώσει τις πτυχές της νέας οικονομικής πολιτικής.

Το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία εξέτασαν κατά την πρώτη τους συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε «θετικό κλίμα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν θέματα, όπως η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Τον Κλάους Ρέγκλινγκ θα δει αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεδιπλώσει τις πτυχές της νέας οικονομικής πολιτικής, την οποία θα παρουσιάσει από  βήμα της Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Οι θεσμοί δεν εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο αλλαγής του φορολογικού μείγματος, πλην όμως θέλουν να γνωρίζουν πρώτα το κόστος των παρεμβάσεων.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση, πάντως, είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου το φορολογικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής περί τέλη Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας, αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων, βελτίωση της ειδικής ρύθμισης των 120 δόσεων, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας κ.α.

Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, ελληνική οικονομία, οικονομία, Χρήστος Σταϊκούρας, ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK