06:24 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο

Σεντένο: Είχα μια ανοιχτή συνομιλία με τον Σταϊκούρα

© AFP 2019 / Emmanuel Dunand
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τη στιγμή που βρίσκεται στην Αθήνα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μέσω Twitter.

Ο κ. Σεντένο έκανε λόγο για μια «καλή και ανοιχτή συζήτηση» για τις ελληνικές προκλήσεις.

«Σήμερα, είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα. Μια καλή και ανοιχτή συζήτηση για τις ελληνικές προκλήσεις. Τον προσκάλεσα να παρουσιάσει τον πολιτικό του σχεδιασμό στο επόμενο Eurogroup στο Ελσίνικι», ανέφερε ο κ. Σεντένο.

Τι συζήτησαν Σταϊκούρας – Ρέγκλινγκ

Το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία εξέτασαν τη Δευτέρα κατά την πρώτη τους συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSMΚλάους Ρέγκλινγκ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε «θετικό κλίμα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν θέματα, όπως η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Τον Κλάους Ρέγκλινγκ θα δει την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά:

Τι συζήτησαν Σταϊκούρας – Ρέγκλινγκ
Ιερώνυμος και Ρέγκλινγκ στο αυριανό πρόγραμμα του Μητσοτάκη
Στην Αθήνα ο Ρέγκλινγκ: Θα έχει επαφές με Μητσοτάκη - Σταϊκούρα
Ρέγκλινγκ: Οι αλλαγές δεν έγιναν σε συνεννόηση με τους θεσμούς
Tags:
ESM, Eurogroup, ελληνική οικονομία, οικονομία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Μάριο Σεντένο, Κλάους Ρέγκλινγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK