ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα έξοδο στις αγορές επιχειρεί η Ελλάδα, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης. Στο 2,1% η αποτίμηση του τίτλου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η Ελλάδα άνοιξε την Τρίτη το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου που θα είναι η τρίτη έκδοση από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από τα προγράμματα στήριξης, το περασμένο έτος, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο IFR.

Η αρχική αποτίμηση του τίτλου εκτιμάται σε περίπου 2,1%, σύμφωνα με το IFR, την ειδησεογραφική υπηρεσία για κεφαλαιαγορές της Refinitiv.

Το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο άνοιξε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, όπως μετέδωσε και το ΑΠΕ.

Η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι και η πρώτη που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση.

Όπως είχε γίνει γνωστό τη Δευτέρα, είχε δοθεί εντολή στις τράπεζες BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την έκδοση 7ετους ομολόγου.

Η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ προς το Χρηματιστήριο ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον», ανάλογα και από τις συνθήκες στις αγορές.

Από τις προηγούμενες εξόδους στις αγορές, η Ελλάδα είχε δανειστεί περίπου 5 δισ. ευρώ, με την έκδοση 5ετους και 10ετούς ομολόγου. Με δεδομένο ότι το δανειακό πρόγραμμα είχε προσδιοριστεί για φέτος στα 7 δισ. ευρώ, η έκδοση του νέου ομολόγου αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρω, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ.

Τη Δευτέρα, οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου υποχώρησαν σε νέα ιστορικά χαμηλά. Συγκεκριμένα, στην αρχή της συνεδρίασης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 2,016%.

Η απόδοση των 5ετών τίτλων μειώθηκε 12 μονάδες βάσης στο 1,046%.

Tags:
ΟΔΔΗΧ, Υπουργείο Οικονομικών, μνημόνιο, μνημόνια, έξοδος, ομόλογο, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK