10:37 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Έρχονται μεταρρυθμίσεις με φιλοεπενδυτικό περιεχόμενo

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. «Χρειαζόμαστε ευρύτερες συναινέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Τη μείωση φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων με την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist.

«Χρειαζόμαστε ευρύτερες συναινέσεις. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αξιοπιστία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη. Να μεγενθύνουμε την οικονομία με μεγαλύτερους ρυθμούς και να αποκτήσει παραγωγικότητα και ποιοτητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ίδια στιγμή προανήγγειλε «μεταρρυθμίσεις με φιλοεπενδυτικό περιεχόμενο όπως η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επενδύσεις αλλά και η υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων».

Επιπλέον, έκανε λόγο για προσπάθεια τόνωσης ρευστότητας με τη χρήση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και τη βέλτιστη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε αμοιβαία και επωφελή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αναθέρμανση των επενδύσεων σε έρευνα και τεχνολογία.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK