15:49 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τρεις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα την προοπτική τους σχετικά με το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο Caa1 των καταθέσεων αναβάθμισε ο οίκος Moody's.

Στην αναβάθμιση της προοπτικής (outlook) για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο Caa1 των καταθέσεων της Alpha Bank, της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας, από σταθερή σε θετική, προχώρησε ο οίκος Moody's.

Παράλληλα οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αντισυμβαλλομένου (CRA) της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας αναβαθμίστηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο B1 (cr) από B2 (cr).

Ακόμη επιβεβαιώθηκαν και οι άλλες αξιολογήσεις των συγκεκριμένων ελληνικών τραπεζών, περιλαμβανομένων των βασικών πιστωτικών αξιολογήσεων τους (BCA) στο caa1.

Ο Νώντας Νικολαϊδης, αντιπρόεδρος και υψηλόβαθμος αξιωματούχος για τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις του Moody’s σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή καθοδηγείται κυρίως από την προσδοκία του οίκου για βελτιώσεις στην ποιότητα του ενεργητικού, στη χρηματοδότηση και στην κερδοφορία το 2019-20.

«Η πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα είναι πιθανό να επιταχύνει φιλικές προς την ανάπτυξη οικονομικές πολιτικές, οι οποίες θα κάνουν ευκολότερη για τις τράπεζες την εφαρμογή των στρατηγικών σχεδίων τους για τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων τους», σημειώνει ο οίκος.

Τέλος η θετική προοπτική αντανακλά την προσδοκία του οίκου για βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης των τραπεζών, με αύξηση των καταθέσεων και πρόσβαση σε διεθνείς αγορές κεφαλαίων χωρίς διασφαλίσεις, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διαφοροποίηση των χρηματοδοτικών πηγών τους και τη στήριξη της ρευστότητάς τους, όπως σημειώνει ο Moody’s.

Tags:
καταθέσεις, τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, ελληνικές τράπεζες, outlook, αναβάθμιση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK