10:08 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το υπουργείο Οικονομικών

Τι λέει αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ για τη μείωση του αφορολόγητου

© REUTERS / Alkis Konstantinidis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν σημαίνει απαραίτητα τη μείωση του αφορολόγητου, σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του ESM.

Τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, για το αφορολόγητο, έσπευσε να σχολιάσει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. 

Όπως είπε, συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν σημαίνει απαραίτητα τη μείωση του αφορολόγητου, καθώς, παρατήρησε ο ίδιος, αυτή μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε, επίσης, ότι στη συνάντηση που είχε χθες ο Κλάους Ρέγκλινγκ με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ουδέποτε ανέφερε το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, νωρίτερα σήμερα, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, συνέδεσε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με τη μείωση του αφορολόγητου

«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, για παράδειγμα, θα μπορούσε να συνδυαστεί με μείωση του αφορολόγητου», είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων.  

Tags:
ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, Αφορολόγητο όριο, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK