04:26 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει προταθεί να αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την αποχώρηση του νυν προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Αποδεκτή έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την παραίτηση της Κριστίν Λαγκάρντ και θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία για την αντικατάσταση της, ανακοίνωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Τρίτη.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ επανέλαβε ότι ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ντέιβιντ Λίπτον θα υπηρετήσει ως προσωρινός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αντικαθιστώντας την Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή της από το ΔΝΤ. Η παραίτηση θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείο ευχαρίστησε την κ. Λαγκάρντ για την προσφορά της και για την «πρωτοποριακή ηγεσία της».

Η κ. Λαγκάρντ έχει προταθεί να αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την αποχώρηση του Μάριο Ντράγκι.

Η υποψηφιότητά της χρειάζεται υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Τη Δευτερα, το CNBC μετέδωσε ότι το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ακούγεται, μεταξύ άλλων, για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο ίδιος σχολίασε με χιούμορ το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο Facebook, τονίζοντας πως χρειάστηκε να συμβουλευτεί τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

Σχετικά:

Την παραίτησή της από το ΔΝΤ υπέβαλε η Λαγκάρντ – Πότε τίθεται σε ισχύ
Tags:
ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παραίτηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK