06:07 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Θα παρουσιάσουμε σχέδιο σωτηρίας

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ένα «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι ο ορκωτός ελεγκτής μιλούσε για «πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης» μέσα στους επόμενους μήνες.

Για σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ μίλησε ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή και στη συνέχεια, ο ίδιος θα εξειδικεύσει.

Θα χρειαστούν, βέβαια, μήνες για την εφαρμογή του σχεδίου, όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το Σάββατο στο ΣΚΑΪ.

Περιγράφοντας την κατάσταση στη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε τον ορκωτό ελεγκτή που είχε βάλει η ίδια η εταιρεία και είχε προειδοποιήσει ότι «στους αμέσως επόμενους μήνες υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης».

​Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οδήγησε τη ΔΕΗ σε «τραγική κατάσταση» καθώς συμφώνησε να «κατέβει από το 90% στο 50% της αγοράς με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα». «Αυτό πληρώνουμε τώρα!», τόνισε.

Για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ, είπε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν. «Ούτε στην Ολυμπιακή ούτε στον ΟΣΕ ούτε σε άλλες υποθέσεις που χειρίστηκα, βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Γιατί να βρεθούν στην ΔΕΗ;» αναρωτήθηκε.

Κάλεσε τη ΓΕΝΟΠ να μη «βγει στα κάγκελα» διότι θα αναγκαστούν «να κατέβουν γρήγορα» καθώς η πολιτική που θα εφαρμοστεί «δεν θα δώσει αφορμές».

Tags:
ηλεκτρισμός, ενέργεια, εργαζόμενοι, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΔΕΗ, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK