05:28 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους οφειλέτες, μετά από τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ ανέφερε ότι οι εκκρεμεις συντάξεις ξεπενούν τις 430.000.

Εάν κάποιος νομίζει ότι μετά από τις 120 δόσεις θα υπάρχει άλλη ευκαιρία, του λέω σήμερα δημόσια ότι δεν θα υπάρξει, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς.

«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση. Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων» είπε.

Τόνισε, δε, ότι πρέπει να επιβραβευτούν και οι συνεπείς και πρόσθεσε πως στα άμεσα σχέδια είναι και η πρωτοβουλία του λευκού μητρώου επιχειρήσεων.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις ανέφερε ότι ξεπερνούν τις 430.000 και προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε από τον Ιούνιο του 2020 το 43% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Είπε επιπλέον ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών από το φορολογητέο εισόδημα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε βελτίωση στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο και συγκεκριμένα:

  • Μείωση της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής από 30 σε 20 ευρώ.
  • Μείωση των επιτοκίων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από 5% σε 3%.
  • Δυνατότητα ρύθμισης για επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι ένα εκατ. ευρώ.
  • Αναστολή κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
  • Νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις για όσους δυσκολεύονται στις αποπληρωμές των οφειλών προς το Δημόσιο.

Οι αλλαγές αυτές, θα έρθουν με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, το οποίο θα ψηφιστεί ως «κατεπείγον» την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο, κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού
Tags:
120 δόσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης, προγραμματικές δηλώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK