11:19 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Χαλυβουργία.

Η Κίνα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα

© CC0 / tattybadger / sparks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας χάλυβα στον κόσμο. Σύμφωνα με την Κινεζική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το Πεκίνο παρήγαγε τον Ιούνιο 87,53 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου χάλυβα.

Η Κίνα θα επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ, για πέντε χρόνια, στις εισαγωγές ανοξείδωτου χάλυβα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ινδονησία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ύστερα από έρευνα που έδειξε ότι οι εισαγωγές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εγχώρια χαλυβουργία, δήλωσε το Κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

«Αρχής γενομένης από τις 23 Ιουλίου, θα εισάγουμε πρόσθετους δασμούς από 18,1% ως 103,1% στις εισαγωγές προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα από την ΕΕ, την Ιαπωνία, την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα«», ανέφερε το υπουργείο στη δήλωσή του.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι υπέστη σημαντική ζημιά η εγχώρια βιομηχανία χάλυβα εξαιτίας του ντάμπιννγκ των παραπάνω χωρών και της ΕΕ, μία πρακτική εξαγωγής και πώλησης προϊόντων σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι στην εγχώρια αγορά.

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ εναντίων ορισμένων προϊόντων χάλυβα, τον Ιούλιο του 2018, εξ ονόματος της Taigang Stainless Steel Co. Ltd, οι εταιρείες της οποίας αντιπροσώπευαν το 50% της εγχώριας παραγωγής από το 2104 έως το 2017.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας χάλυβα στον κόσμο.

Tags:
Πεκίνο, Δασμοί, χάλυβας, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK