20:39 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης (QE), εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δημιουργώντας αισιοδοξία και για τα ελληνικά ομόλογα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ανέφερε σήμερα πως θα προχωρήσει σε μια νέα ποσοτική χαλάρωση πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων, οδηγώντας τα σε αρνητικό επίπεδο αν κριθεί αναγκαίο αλλά και της επανέναρξης του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι τον καθορισμό των τεχνικών λεπτομερειών του νέο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να επανεπενδύει τα κεφάλαια από κρατικά ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί με βάση το προηγούμενο πρόγραμμα.

Τέλος, όσον αφορά τα επιτόκια, η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση προβλέπει πως θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2020 αλλά και όσο χρειαστεί για να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο της μεσοπρόθεσμα.

Tags:
Ελλάδα, ομόλογο, Επιτόκια, Μάριο Ντράγκι, ποσοτική χαλάρωση, ΕΚΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK