ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να φτάνει το 32%. Στην Κέρκυρα, παραβάσεις διαπιστώθηκαν στο 62% των ελέγχων.

«Επιδρομή» σε νησιά και τουριστικές περιοχές της Ελλάδας κάνουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Βάσει στοιχείων τα οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 7.735 έλεγχοι σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας έφτασε το 32%, ενώ στην Κέρκυρα παραβάσεις διαπιστώθηκαν στο 62% σε 141 ελέγχους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον Ιούνιο οι περισσότεροι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (407 ελέγχους με 37% παραβατικότητα), τη Θεσσαλονίκη (289 έλεγχοι με παραβάσεις στο 55% των ελεγχόμενων), την Πάτρα (233 έλεγχοι και 36% παραβατικότητα), την Κατερίνη (200 έλεγχοι και 36% παραβατικότητα) και τη Ζάκυνθο (186 έλεγχοι και 41% παραβατικότητα).

Η μεγαλύτερη παραβατικότητα διαπιστώθηκε κατά τα ίδια στοιχεία στον κλάδο της εκμετάλλευσης ταξί με 81%, στα πλυντήρια αυτοκινήτων με 75%, στα ανθοπωλεία με 73%, στα ταξιδιωτικά πρακτορεία με 68%, στα μανικιούρ - Πεντικιούρ με 63%, στους δικηγόρους επίσης με 63%, στα ψητοπωλεία - σουβλατζίδικα (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) με 62% καθώς και στα κομμωτήρια - Κουρεία επίσης με 62%.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις επιχειρηματιών στη Μύκονο για την αυστηρότητα των ελεγκτών, πηγές της ΑΑΔΕ ανέφεραν ότι στα τρία χρόνια που εφαρμόζεται το μέτρο των 48ωρων λουκέτων, καμία από τις επιχειρήσεις που βρέθηκε να φοροδιαφεύγει δεν έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μέσω ειδικού προγράμματος αυτοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping) διαπίστωσαν ότι περίπου 20.000 ελληνικά Airbnb ακίνητα δεν είχαν δηλωθεί και δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ).

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε οδηγίες σε εκείνους που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σχετικά:

Οδηγίες της ΑΑΔΕ για τους ελέγχους στις δηλώσεις
Οδικός χάρτης ΑΑΔΕ για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb
Στη «δαγκάνα» της ΑΑΔΕ χιλιάδες ακίνητα Airbnb που δεν δηλώθηκαν
«Βροχή» οι παρανομίες στα πρατήρια υγραερίου: Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ
Tags:
φοροδιαφυγή, τουριστικό θέρετρο, τουριστικά καταλύματα, κατάστημα εστίασης, εστίαση, φόροι, Φόροι, εφορία, έλεγχος, έλεγχοι, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK