17:25 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις για τη διαδρομή της δεύτερης γραμμής φυσικού αερίου του Turkish Stream έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα θα διέρχεται η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream», όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας.

«Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Απευθείας μέσω της Βουλγαρίας» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αλεξάντερ Νόβακ, κληθείς να σχολιάσει τη διαδρομή του νέου αγωγού.

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε, μετά το τέλος της συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη της πρώτης γραμμής του Turkish Stream είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελλάδα μπορεί να λάβει ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream

Όσον αφορά την έναρξη της δεύτερης γραμμής του project, ο Νόβακ διευκρίνισε ότι η ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον χρόνο κατασκευής των σχετικών υποδομών.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι η επέκταση του βουλγαρικού δικτύου μεταφοράς αερίου, με στόχο την αποδοχή του αερίου του TurkStream, πραγματοποιείται στη βάση του διαθέσιμου χρονοδιαγράμματος.

«Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ της Gazprom και του βουλγαρικού υπουργείου Ενέργειας. Έχει υπογραφεί ένας οδικός χάρτης και το project υλοποιείται στη βάση αυτού του οδικού χάρτη» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός, σχολιάζοντας τις ανησυχίες για την πορεία εκτέλεσης των έργων στη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δίδυμοι αγωγοί του TurkStream αναμένεται να έχουν μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς 31,5 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Η πρώτη γραμμή θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η δεύτερη γραμμή αναμένεται να μεταφέρει αέριο στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τον Turkish Streamστις ευρωπαϊκές χώρες

Σχετικά:

Μάσλοβ: O Turkish Stream μπορεί να διασφαλίσει ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα στην ΕΕ
Ντάτσιτς: Ως το τέλος του χρόνου ο Turkish Stream θα περνά από όλη τη Σερβία
Η Ελλάδα μπορεί να λάβει ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream
Tags:
Turkish Stream, Μόσχα, Αλεξάντερ Νόβακ, ενέργεια, έργα, έργο, υποδομές, Ευρώπη, Τουρκία, Ελλάδα, αγωγός φυσικού αερίου, φυσικό αέριο, Βουλγαρία, Ρωσία, αγωγός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK