ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις οι οποίες, όπως έχει δηλώσει, φθάνουν σήμερα στις 450.000.

Από αύριο Τρίτη, οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018 θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο.

Στάθηκε, δε, στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις οι οποίες, όπως έχει δηλώσει, φθάνουν σήμερα στις 450.000

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2020 στόχος είναι η Ελλάδα για πρώτη φορά να έχει συντάξεις που θα εκδοθούν ψηφιακά.

«Τελευταία ευκαιρία» οι 120 δόσεις

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Βρούτσης είχε επαναλάβει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι «τελευταία ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις οφειλές.

Ανέφερε επιπλέον ότι δεν θα δοθεί παράταση για υπαγωγή στις 120 δόσεις μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Προανήγγειλε, δε, ότι θα φέρει διάταξη με «ταβάνι» στις υπέρογκες συντάξεις. «Θα φέρω διάταξη με οροφή. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βρούτσης είχε αναφέρει εκ νέου πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους οφειλέτες μετά από τις 120 δόσεις.

Σχετικά:

Στις κοινοβουλευτικές επιτροπές το διυπουργικό νομοσχέδιο
Μαξίμου: Τι αλλάζει με το διυπουργικό νομοσχέδιο
Βρούτσης: Έρχεται ρύθμιση για «ταβάνι» στις υπέρογκες συντάξεις
Βρούτσης: Δεν θα εκδοθούν συντάξεις άνω των 10.000 ευρώ το μήνα
Tags:
Υπουργείο Εργασίας, Βουλή, Συντάξεις, 120 δόσεις, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK