ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το 1,686 δισ. ευρώ αφορούσε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ τα υπόλοιπα 493 εκατ. ευρώ αφορούσαν εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Μικρή υποχώρηση εμφάνισαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, τα «φέσια» του δημοσίου διαμορφώθηκαν σε 2,179 δισ. ευρώ από 2,182 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Εξ αυτών, το 1,686 δισ. ευρώ αφορούσε σε υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης, οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Μάιο.

Τα υπόλοιπα 493 εκατ. ευρώ αφορούσαν εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες - αντίθετα - ήταν αυξημένες κατά 6 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες εκκρεμείς επιστροφές συνδέονταν με άμεσους φόρους (307 εκατ. ευρώ), ενώ οι υπόλοιπες αντιστοιχούσαν σε μη φορολογικά έσοδα (105 εκατ. ευρώ) και έμμεσους φόρους (80 εκατ. ευρώ).

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η πλειοψηφία των οφειλών προερχόταν από τα ασφαλιστικά ταμεία (594 εκατ. ευρώ) και τα νοσοκομεία.

Οι οφειλές των ΔΕΚΟ, ταυτόχρονα, ανήλθαν σε 269 εκατ. ευρώ και των ΟΤΑ σε 213 εκατ. ευρώ.

Tags:
ληξιπρόθεσμα χρέη, Χρέη, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση, ΟΤΑ, Δημόσιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές, οφειλές, οφειλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK