ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018 θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τη Δευτέρα.

Από σήμερα Τρίτη θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο.

Στάθηκε, δε, στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις οι οποίες, όπως έχει δηλώσει, φθάνουν σήμερα στις 450.000.

«Τελευταία ευκαιρία» οι 120 δόσεις

Ο κ. Βρούτσης τις προηγούμενες ημέρες επανειλημμένα τόνισε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι «τελευταία ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

Όπως έχει σημειώσει δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις οφειλές, ενώ ανέφερε επιπλέον ότι δεν θα δοθεί παράταση για υπαγωγή στις 120 δόσεις μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Προανήγγειλε, δε, ότι θα φέρει διάταξη με «ταβάνι» στις υπέρογκες συντάξεις. «Θα φέρω διάταξη με οροφή. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ», τόνισε.

Σχετικά:

Βρούτσης: Από την Τρίτη η υπαγωγή στις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία
Tags:
ασφαλιστικά ταμεία, οφειλέτες, οφειλές, οφειλή, Γιάννης Βρούτσης, 120 δόσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK