16:26 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παράγοντες της φορολογικής διοίκησης αποδίδουν την αύξηση του ενδιαφέροντος των φορολογουμένων στη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων και τη μείωση της ελάχιστης δόσης.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για υπαγωγή στις 120 δόσεις, για ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.

Οι εισπράξεις φτάνουν τα 195 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της φορολογικής διοίκησης, τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ενδιαφέρον θα αυξάνεται ότι πλησιάζει η προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιοι παράγοντες της φορολογικής διοίκησης αποδίδουν την αύξηση του ενδιαφέροντος των φορολογουμένων στη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων στο 3% και τη μείωση της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι επέδρασε θετικά η αναστολή των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, αλλά και η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση για όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις.

Κατά τα διαθέσιμα στοιχεία, το πλήθος των επικυρωμένων κλειστών ρυθμίσεων αγγίζει τις 230.000, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό φτάνει τα 1,8 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η επιτυχία της ρύθμισης θα αποτελέσει «όπλο» στις συζητήσεις με τους θεσμούς το Φθινόπωρο.

«Τελευταία ευκαιρία» οι 120 δόσεις

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε επαναλάβει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι «τελευταία ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις οφειλές.

Ανέφερε επιπλέον ότι δεν θα δοθεί παράταση για υπαγωγή στις 120 δόσεις μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βρούτσης είχε αναφέρει εκ νέου πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους οφειλέτες μετά από τις 120 δόσεις.

Σχετικά:

Από σήμερα η υπαγωγή στις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2017-2018
Τι άλλαξε στις 120 δόσεις με τη νέα ρύθμιση
Στη Βουλή κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο: Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, αλλαγές στις 120 δόσεις
Tags:
ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση οφειλών, οφειλέτες, οφειλές, οφειλή, Χρέη, εφορία, Γιάννης Βρούτσης, 120 δόσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK