16:04 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ανάληψη μετρητών από ATM

Πλήρης άρση των capital controls έως τον Σεπτέμβριο

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Η έξοδος από το μνημόνιο (24)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση έχει έτοιμες τις διατάξεις για την πλήρη κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών, απελευθερώνοντας τις κινήσεις κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό.

Οριστικό τέλος στα capital controls, μετά από τέσσερα χρόνια, αναμένεται να επέλθει τις επόμενες εβδομάδες.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχει έτοιμες τις διατάξεις για την πλήρη κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών και πλέον, αναμένει την έγκριση των θεσμών.

Οι σχετικές εξελίξεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο.

Οι προωθούμενες διατάξεις καταρτίστηκαν σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, όπως και με τη συνδρομή των εμπορικών και συνεταιριστικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι περιορισμοί αφορούν την κίνηση κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό, καθώς οι κεφαλαιακές κινήσεις εντός της χώρας έχουν ήδη απελευθερωθεί.

Τα capital controls είχαν τεθεί σε εφαρμογή το καλοκαίρι του 2015, με στόχο την ανακοπή της εκροής καταθέσεων και κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, υπό τον φόβο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Οι εκροές είχαν κορυφωθεί μετά την απόφαση της τότε κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της προτεινόμενης οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών.

Θέμα:
Η έξοδος από το μνημόνιο (24)

Σχετικά:

Προς πλήρη άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο
Reuters: Άρση των capital controls Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο εισηγείται η ΤτΕ
Tags:
δημοψήφισμα, ελληνική κρίση, ελληνική οικονομία, Θεσμοί, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, τράπεζα, κεφαλαιακοί έλεγχοι, capital controls
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK