15:49 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέες εκτεταμένες απώλειες υπέστη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη σκιά των εμπορικών πιέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και των συνεχόμενων διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Βουτιά της τάξης των 400 μονάδων εμφάνισε απόψε ο Dow Jones, με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταγράφει ισχυρές απώλειες, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones διολίσθησε κατά 391 μονάδες ή κατά 1,49% και βρέθηκε στις 25.896 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,20% στις 7.863 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 1,23% στις 2.882 μονάδες.

Οι επενδυτές, υπό τον φόβο των εμπορικών πιέσεων, στράφηκαν στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων, με τις αποδόσεις του 10ετούς να διολισθαίνουν στο 1,63%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016.

Πέραν των εντάσεων στο πεδίο του εμπορίου, η Wall Street δέχθηκε πιέσεις και από τις συνεχείς διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες οδήγησαν τον δείκτη Χανγκ Σενγκ του τοπικού χρηματιστηρίου σε πτώση 0,4%.

Υπενθυμίζεται ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπέστη αντίστοιχου μεγέθους απώλειες και στις 5 Αυγούστου, όταν η κινεζική κεντρική τράπεζα προχώρησε στην υποτίμηση του γουάν, σε μία προσπάθεια τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των κινεζικών προϊόντων.

Η κίνηση αυτή, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου Τραμπ, ο οποίος κάλεσε τη Federal Reserve να λάβει μέτρα για την προστασία της αμερικανικής ανταγωνιστικότητας.

Σχετικά:

Οι χειρότερες απώλειες για το 2019 στη Wall Street: Βουτιά άνω των 750 μονάδων για τον Dow Jones
Νέα κατρακύλα για την Wall Street με το βλέμμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας
Tags:
Dow Jones, Μετοχές, Χονγκ Κονγκ, Εμπορικός πόλεμος, Κίνα, ΗΠΑ, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, Wall Street, Wall Street
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK