20:13 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το λογότυπο της Huawei

Σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει από τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να αγοράζουν απο την Huawei

© AP Photo / Andy Wong
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την τελευταία χρονιά ΗΠΑ και Huawei έχουν εμπλακεί σε έναν εμπορικό πόλεμο, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για κατασκοπία εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης.

Σε ισχύ τέθηκε ο νόμος που απαγορεύει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από την Huawei, τη ZTE και άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με σχετική καταχώρηση στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Μητρώου των ΗΠΑ.

Το έγγραφο, που φέρει τίτλο: «Απαγόρευση στη σύναψη συμβάσεων για ορισμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, συστημάτων παρακολούθησης ή εξοπλισμού», απαγορεύει σε αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Άμυνας και η NASA, να αγοράζουν εξοπλισμό και υπηρεσίες από διάφορες κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες.

Η απαγόρευση καλύπτει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που παράγουν η Huawei Technologies Company ή η ZTE Corporation ή οποιαδήποτε από τις θυγατρικές τους, καθώς και οι εταιρείς Hytera Communications Corporation, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company και Dahua Technology Company με σκοπό «τη δημόσια, την εθνική ασφάλεια, καθώς και την ασφάλεια των κυβερνητικών εγκαταστάσεων και υποδομών».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει την Huawei ότι συνεργάζεται με τον Κινεζικό Στρατό για κατασκοπία. Επιπλέον η Ουάσιγκτον έχει ξεκινήσει εκστρατεία, ζητώντας και από άλλες χώρες να εγκαταλείψουν την χρήση εξοπλισμού της Huawei για την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Τον περασμένο Μάιο το Τμήμα Εμπορίου των ΗΠΑ ενέταξε στη «μαύρη λίστα» τον κινεζικό κολοσσό καθώς και 70 θυγατρικές του, απαγορεύοντας την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και την οποιαδήποτε συνεργασία με τις αμερικανικές εταιρείες, χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση της κυβέρνησης.

Από την απαγόρευση εξαιρείται η Google προκειμένου να προμηθεύσει την Huawei με την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού OC Android, που πρόκειται να λήξει στις 19 Αυγούστου.

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, ΗΠΑ, Κίνα, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK