02:04 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες απώλειες παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις εντολές πωλήσεων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Μεγάλος χαμένος της εβδομάδας οι τράπεζες.

Νέες απώλειες εμφάνισε σήμερα, Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στο πτωτικό σερί του Αυγούστου.

Ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,85%, υποχωρώντας στις 792,06 μονάδες, με την εβδομαδιαία πτώση να διαμορφώνεται στο 5,8%.

Ο κλάδος – βαρόμετρο των τραπεζών παρουσίασε μικτά πρόσημα, με την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα να ενισχύονται κατά 0,83% και κατά 1,58% αντίστοιχα, ενώ την Eurobank και την Τρ. Πειραιώς να διολισθαίνουν κατά 1,9% και κατά 1,70% αντίστοιχα.

Από την αρχή της εβδομάδας, βέβαια, οι σωρευτικές απώλειες για τις μετοχές των τραπεζών υπερβαίνουν το 12%.

Στο ταμπλό, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ξεχώρισε η βουτιά της μετοχής της Fourlis (5,12%) και της Jumbo (4,10%), όπως και η – κόντρα στο πτωτικό ρεύμα - άνοδος της μετοχή της Aegean κατά 2,39%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,21 εκατομμύρια ευρώ, με 40 μετοχές να ενισχύονται, 66 να υποχωρούν και 15 να παραμένουν αμετάβλητες.

Οι πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων εδράζονται, εν πολλοίς, στις διεθνείς ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, όπως και στον φόβο επιστροφής της ύφεσης σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά:

Νέα κατρακύλα για την Wall Street με το βλέμμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας
Βουτιά σχεδόν 400 μονάδων για τον Dow Jones στη Wall Street
«Μαύρη Τετάρτη» στη Wall Street - Βουτιά 800 μονάδων για τον Dow Jones
Tags:
επενδυτές, Μετοχές, μετοχή, Χρηματιστήριο Αθηνών, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK