03:57 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έστησαν ειδική επιχείρηση στη Μύκονο με την ονομασία «Villa Juanita Dolores». Υποδύθηκαν τους Ισπανούς τουρίστες για να νοικιάσουν βίλα και έβγαλαν «λαβράκι».

Επιχείρηση βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία έστησαν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στη Μύκονο προκειμένου να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Η ειδική επιχείρηση της ΑΑΔΕ είχε την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores»!

Τέσσερις εφοριακοί υποδυόμενοι τους Ισπανούς τουρίστες ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο να τους βρει πολυτελές κατάλυμα για ολιγοήμερη διαμονή στη Μύκονο.

Το μεσιτικό γραφείο ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.

Στις 2 Αυγούστου, οι ελεγκτές έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Παρουσιάστηκαν, μάλιστα, με ισπανικά ονόματα: Juanita, Dolores, Carlos, Antonio!

Το μεσιτικό γραφείο είχε στείλει πολυτελές όχημα που παρέλαβε τους «Ισπανούς τουρίστες» από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, τους μετέφερε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά.

Εκεί εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους «Ισπανούς τουρίστες» στους χώρους της βίλας. Κατόπιν, ζήτησε τα πλήρη στοιχεία τους και τον τρόπο που επιθυμούσαν να καταβάλουν τις 25.000 ευρώ για έξι διανυκτερεύσεις!

Στο σημείο εκείνο, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την αληθινή τους ταυτότητα και ζήτησαν τα στοιχεία της ίδιας, αλλά και των πελατών που είχαν διαμείνει στη βίλα, πράγμα που οι ίδιοι γνώριζαν καθώς είχαν παρακολουθήσει το ακίνητο!

Η μεσίτρια δέχτηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές. Δήλωσε ότι είχε πρόσφατα καταθέσει 19.200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή που εκμεταλλεύεται το ακίνητο για οκτώ ημέρες διαμονής.

Τι αποκαλύφθηκε από την επιχείρηση της ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Ακολούθησε λεπτομερής έρευνα της ΑΑΔΕ η οποία αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δήλωνε εισόδημα από τη μίσθωση του ακινήτου.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ είναι τα εξής:

Τον Απρίλιο 2018 υποβλήθηκε δήλωση μίσθωσης του ακινήτου στο TAXIS που έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή 9 ημέρες αργότερα. Επρόκειτο για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση με μηνιαίο τίμημα 1.666,67 ευρώ και με 12ετή περίοδο ισχύος. Αναφερόταν, μάλιστα, ότι για τα 4 τελευταία χρόνια το μίσθωμα τριπλασιάζεται.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν δηλώνει εισόδημα από τη  μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2. Αντίθετα, το εν λόγω ακίνητο εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία.

Επιπλέον, ο μισθωτής δεν δήλωνε εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος, παρόλο που οι καταθέσεις των πελατών που έμεναν στη βίλα γίνονταν σε δικό του λογαριασμό.

Πλέον η ΑΑΔΕ προχωρά σε τακτικούς ελέγχους και για τα δύο πρόσωπα.

Tags:
τουρίστες, τουρισμός, επιχείρηση, Βίλα, φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή, Φορολογία, Μύκονος, ΑΑΔΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK