04:20 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τετραετίας που θα επιταχύνει την ανάπτυξη προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελεί «βασική προτεραιότητα» για την κυβέρνηση καθώς θα ενισχύσει την ανάπτυξη, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Η ελληνική κυβέρνηση προγραμματίζει «μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα έχει ορίζοντα τετραετίας και θα επιταχύνει την ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το άρθρο, η μεταρρύθμιση θα επικεντρώνεται σε: μείωση της φορολογίας εισοδήματος και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, εξορθολογισμό των φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές, κατάργηση έκτακτων εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι οι βιώσιμοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ώστε σταδιακά να ανακτηθεί ο χαμένος πλούτος της χώρας.

Αναφερθείς στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι οι αλλαγές θα γίνουν με «εμπροσθοβαρή τρόπο» και συμπλήρωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ για «επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων».

Για τις φοροελαφρύνσεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι δεν θα επηρεάσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019 τον οποίο, όπως είπε, «θα πετύχουμε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls μέσα στον Σεπτέμβριο, με τον ίδιο να εκτιμά ότι θα στείλει «μήνυμα σταθερότητας». Σημειώνεται, παράλληλα, ότι αναβίωσε ένα σχέδιο για πρόωρη αποπληρωμή οφειλών προς το ΔΝΤ.

«Στόχος μας είναι η ταχεία εφαρμογή ενός συνεκτικού και ρεαλιστικού, αλλά εξωστρεφούς οικονομικού σχεδίου. Πρέπει να βάλουμε την οικονομία σε ένα ανοδικό ενάρετο σπιράλ», δήλωσε καταληκτικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Tags:
capital controls, ΕΝΦΙΑ, Υπουργείο Οικονομικών, φορολογούμενοι, φορολογική δήλωση, Φορολογία, φορολογικό, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK