04:55 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να παρατείνει, για ακόμα τρεις μήνες, την αναστολή των μέτρων κατά του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας.

Να παρατείνει την συνεργασία της Huawei με τις αμερικανικές επιχειρήσεις για επιπλέον 90 ημέρες φέρεται να είναι έτοιμο του υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η παράταση στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων για τους πελάτες, πολλοί εκ των οποίων λειτουργούν δίκτυα στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εμπορίου έβαλε στην μαύρη λίστα την Huawei και τις θυγατρικές της, τον Μάιο του 2019, εν μέσω κατηγοριών από την κυβέρνηση Τραμπ ότι ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με τις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες της Κίνας.

Επιπλέον, η Ουάσιγκτον παρότρυνε και άλλες χώρες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei για την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και η Huawei έχουν επανειλημμένα αποκρούσει τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους πελάτες σε περισσότερες από 170 χώρες.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei είναι απότοκο της εμπορικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών και η οποία το τελευταίο διάστημα κλιμακώθηκε. Νωρίτερα, τον Αύγουστο, ο Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς 10% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Εμπορικός πόλεμος, ΗΠΑ, Κίνα, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK