21:17 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ακόμη 90 ημέρες θα μπορούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν συνεργασία με την Huawei, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, παρατείνεται η αναστολή της ισχύος των μέτρων κατά του κινεζικού «γίγαντα».

Παράταση στην αναστολή εφαρμογής των μέτρων που έχει ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος της Huawei ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος. 

Με την παράταση, επιτρέπεται για ακόμη 90 ημέρες στον κινεζικό τεχνολογικό «κολοσσό» να αγοράζει εξαρτήματα από προμηθευτές των ΗΠΑ. 

Η πληροφορία αυτή είχε μεταδοθεί, μέσα στο Σαββατοκύριακο, και από το Reuters που ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει την παράταση της αναστολής των μέτρων σε βάρος της Huawei.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, το υπουργείο είχε συμπεριλάβει την Huawei και περίπου 70 θυγατρικές της εταιρείες στη «μαύρη λίστα», προκειμένου ο κινεζικός «γίγαντας» να μην μπορεί να αγοράζει εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες και να έχει συνεργασία μαζί τους. 

Η Ουάσινγκτον προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα. 

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Huawei για κατασκοπεία, για χάρη της κινεζικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, καλώντας και άλλες χώρες να μην επιτρέψουν τη χρήση εξοπλισμού της Huawei για την ανάπτυξη του δικτύου 5G. 

Τόσο η εταιρεία, όσο και το Πεκίνο έχουν διαψεύσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ως ψευδείς, σημειώνοντας ότι το μπλόκο στην Huawei θα μπορούσε να επηρεάσει τους πελάτες σε σχεδόν 200 χώρες.

Tags:
Γουίλμπουρ Ρος, μπλόκο, Huawei, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK