06:29 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι θα ευνοούσε την απόφαση οποιουδήποτε που θα πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στη Ρωσία να επιστρέψει στην G-7, η οποία ήταν προηγουμένως η G8 πριν από την απομάκρυνση της Ρωσίας από την Ομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο την Τρίτη ότι θα υποστηρίξει μία ενδεχόμενη επιστροφή της Ρωσίας στην ομάδα των προηγμένων βιομηχανικών χωρών της G-8.

«Νομίζω ότι είναι πολύ πιο ενδεδειγμένο να έχουμε τη Ρωσία, θα πρέπει να επιστρέψει η G8, γιατί πολλά από τα πράγματα που μιλάμε έχουν να κάνουν με τη Ρωσία», δήλωσε ο Τραμπ.

Την Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων στο Fort De Bregancon. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7.

Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πραγματοποιηθεί στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο του Biarritz από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου. Στην διάσκεψη κορυφής θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ηγέτες των κρατών μελών της Ομάδας των 7, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tags:
ομάδα, Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK