ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει τη μείωση ή την κατάργηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς των συνεπών πελατών. Στόχος η εξοικονόμηση έως και 180 εκατ. ευρώ.

Την κατάργηση της έκπτωσης 10% στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ φέρεται να εξετάζει η διοίκηση της Επιχείρησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών βελτίωσης της ρευστότητας.

Πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι εξετάζεται η μείωση ή η κατάργηση της έκπτωσης που απολαμβάνουν όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να αποδώσει έως και 180 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιώργος Στάσσης προτείνεται για νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ, σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναζητεί τρόπους για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της δημόσιας εταιρείας.

Μεταξύ των μέτρων που προωθούνται συγκαταλέγεται το «κλείσιμο» λιγνιτικών μονάδων και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

«Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι να σωθεί η ΔΕΗ, διότι αν καταρρεύσει, θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα» είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Σχετικά:

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στη ΔΕΗ τη χειρότερη μορφή ιδιωτικοποίησης
Χατζηδάκης: Τη βγάζει δεν τη βγάζει η ΔΕΗ
Χατζηδάκης: Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα
Tags:
λογαριασμός, λογαριασμοί, ληξιπρόθεσμα χρέη, ληξιπρόθεσμες οφειλές, Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργεια, Κωστής Χατζηδάκης, πελάτης, ηλεκτρικό ρεύμα, ηλεκτρισμός, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK