19:01 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαιρέτισε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση στον πρώην αερολιμένα Αθηνών.

Στις εξελίξεις γύρω από το Ελληνικό αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας την απόφαση του ΚΑΣ για την επένδυση στον πρώην αερολιμένα Αθηνών.

«Μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά της Πολιτείας , όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες» έσπευσε να διαβεβαιώσει, παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όσον αφορά τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής, τα οποία βρίσκονται εντός του Ελληνικού και για την τύχη των οποίων θα αποφασίσει το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, υποστήριξε ότι καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε καίριο σημείο της έκτασης.

Επομένως, εκτίμησε ότι θα είναι αποτρεπτικό για την επένδυση, αν αποφασιστεί ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σημείο.

«Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από την νέα Κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη» διαμήνυσε, επιπλέον, απορρίπτοντας τις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των προς ανέγερση κτηρίων.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τον διαγωνισμό για το Καζίνο, ο οποίος θεωρείται προϋπόθεση για την επένδυση, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις» κατέληξε, παραπέμποντας στην επένδυση της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα.

Σχετικά:

Συνεδριάζει το ΚΑΣ για το Ελληνικό
Το ΚΑΣ ανοίγει το δρόμο για την επένδυση στο Ελληνικό
Tags:
Ελληνικό, αεροδρόμιο, αεροπλάνα, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολόγοι, αρχαιολογία, επένδυση, Υπουργείο Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK