23:53 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την τοποθέτηση του Γιώργου Στάσση στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, το νέο «αφεντικό» της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας υπογράμμισε ότι το οικονομικό «κενό» της ΔΕΗ σε βάθος 12μήνου υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα, οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς στη ΔΕΗ έκαναν λόγο για τρύπα 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι στόχος του είναι «να γυρίσει η επιχείρηση σε μια αναπτυξιακή τροχιά». Άλλωστε, όπως παρατήρησε, «ο ενεργειακός κλάδος έχει τρομακτική ανάπτυξη σε παγκόσμια επίπεδα».

«Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να απέχει από αυτή. Θα εργαστώ με πάθος ώστε η ΔΕΗ να γίνει ένας παίκτης που θα παίζει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά» έσπευσε να προσθέσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Συμπλήρωσε δε, ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, ώστε η ΔΕΗ να παίζει επί ίσοις όροις σ’ όλα τα επίπεδα. «Πρώτα από όλα όμως, πρέπει να περάσουμε τον κάβο που αφορά στην ταμειακή δυσκολία που έχει η επιχείρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το βασικό σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ

Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες της θητείας του, επανέλαβε ότι πρώτα «πρέπει να περάσουμε την ταμειακή δυσκολία».

«Άμεσα να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση που θα μας δώσει ανάσα, ώστε να βρούμε τον χρόνο να περάσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά» εξήγησε.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι ταυτόχρονα πρέπει «να καταστρώσουμε ένα καινούριο επιχειρηματικό σχέδιο και τελικά να εργαστούμε με κατεύθυνση την ανάπτυξη της επιχείρησης».

Σχετικά:

Χατζηδάκης: Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα
Σκέψεις για κατάργηση της έκπτωσης 10% στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ
Αυτό είναι το βασικό σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ
Tags:
CEO, πρόεδρος, ιδιωτικοποίηση, προβλήματα, ηλεκτρικό ρεύμα, ηλεκτρικός, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK