19:10 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του οίκου Moody's για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Προσδοκίες για αναβάθμιση.

Την απόφασή της για την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου αναμένεται να δημοσιοποιήσει απόψε ο οίκος Moody’s, με την Αθήνα να προσδοκά μία θετική εξέλιξη.

Η αξιολόγηση του ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στη βαθμίδα «B1», με το outlook (προοπτικές) να είναι «σταθερό».

Οι αναλυτές προσβλέπουν σε μία θετική εξέλιξη, η οποία θα μεταφραστεί είτε σε αναβάθμιση του outlook, είτε ακόμη και σε βελτιωτική αλλαγή της βαθμίδας αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατή έκθεσή της, o Moody’s είχε υποστηρίξει ότι η εκλογή της νέας κυβέρνησης αποτελεί ένα «πιστοληπτικά θετικό» γεγονός, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της εφαρμογής φιλο-αναπτυξιακών πολιτικών.

Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας θα μπορούσε να βελτιωθεί, μέσω της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της ισχυροποίησης της οικονομικής ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των άλλων δύο μεγάλων οίκων για την Ελλάδα, Fitch και Standard & Poor’s, βρίσκεται στο «BB-» και «Β+», αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου παραμένει κάτω του 2%, κυμαινόμενο στο 1,957%. Από την πλευρά του, το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου κινείται στο 1,168%.

Σχετικά:

Διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο Moody's
Moody's: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές των τραπεζών
Fitch: Η νίκη της ΝΔ θα συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα
Στο «BB-» διατήρησε την Ελλάδα ο Fitch
Tags:
Ομόλογα, ομόλογο, Επιτόκια, ελληνική οικονομία, οικονομία, Αξιολόγηση, οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, οίκος αξιολόγησης, S&P, Fitch, Moody's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK