14:56 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Επιχείρησης, οι οφειλές έως έξι μηνών αφορούν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά χρέη προς τη ΔΕΗ αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται για τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ η αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, με στόχο την τόνωση των εσόδων και τη βελτίωση της ρευστότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για εντατικοποίηση των «αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής».

Σύμφωνα άλλωστε, με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των έξι μηνών, ανέρχεται σε 582.000 και οι σωρευτικές οφειλές αγγίζουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ. 

Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις των συνολικών οφειλών (ανεξαρτήτως διάρκειας) ανέρχονται σε 895.000 και είναι αξίας 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως καθιστά γνωστό η ΔΕΗ, το τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών.

«Η διοίκηση της επιχείρησης δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα» διαμηνύει παράλληλα, η διοίκηση.

Διευκρινίζει, βέβαια, ότι «η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου».

Από την πλευρά του, σε γραπτή του δήλωση, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο οποίος χθες έκανε λόγο για «τρύπα» άνω των 800 εκατ. ευρώ σε βάθος 12μήνου στα ταμεία της Επιχείρησης, σημειώνει τα εξής:

«Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές.

»Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, που, παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Σχετικά:

Αυτό είναι το βασικό σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ
Μελανές προβλέψεις από τον νέο πρόεδρο της ΔΕΗ: Στα 800 εκατ. ευρώ το «κενό» σε βάθος 12μήνου
Tags:
ΔΕΔΔΗΕ, διακοπή ρεύματος, διακοπή, Χρέος, Χρέη, ηλεκτρικό ρεύμα, ηλεκτρικός, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές, οφειλέτες, οφειλές, οφειλή, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK